Естествено-приложни двигателни дейности

Детски Футболен Клуб ’’Том и Джери’’ Сдружението е тясно специализиран в обучението 
на деца от 3-12 годишна възраст по футбол. Клубът работи по 
програма на ФИФА и УЕФА за развитие на подрастващите деца, която 
включва: изправителна гимнастика, лечебна гимнастика, придобиване на технически умения, усъвършенстване на физическите възможности, разгръщане активността на детето, за изграждане на неговата личност, социална адаптация и устойчиво развитие, чрез различни 
методики, социализация и интеграция на децата извън семейната обстановка, организиране на футболни състезания и турнири.

Трудолюбие, другарство, преодоляване на трудности и взаимопомощ са 
основните ценности, които ДФК „Том и Джери“ се стреми да развие във 
вашите деца. Ние спомагаме да се продължи футболното развитие на децата 
в професионалните столични клубове. 

Плуване

ДОД Плуване в ДГ 39 “Пролет” се ръководи от  “Универсален спортен клуб Рио “. Клубът е с 20-годишен опит за работа с деца. Използват класически и иновативни методи, специализирани за детски градини, даващи отлични резултати. Детското заведение е създало отлични условия за заниманията по плуване.

Може би ще се изненадате, но едно от уменията, които е трябвало да притежава всеки средновековен рицар е било плуването.
Днес, това умение не е задължително за нашите малки принцове и принцеси, но трябва да признаем, че е необходимо условие за развитие на хармонично тяло и има изключителни ползи за здравето на нашите деца.
През 40-те години на 20-ти век, плуването, още от бебешка възраст, започва активно да се изучава от медицината и педагогиката.
Установява се, че движенията във водата при бебета и малки деца укрепват костната система, подобряват кръвообращението и мускулния тонус и формират важни двигателни умения. Учените, днес, вече са доказали, че плуването потиска симптомите на астма, пневмонии, хроничен бронхит, улеснява отделянето на секрети, нормализира телесната маса, влияе благоприятно върху кожата и сърцето.
Известен факт е също, че децата, които се занимават със спорт и в частност, с плуване, имат подобрени умения за концентрация и учене, изграждат дисциплина, подобряват настроението си и намаляват тревожността, като се развива ползотворно тяхната психика и памет.
Спортът и движението са сред основните превенции за гръбначни изкривявания при децата, но спортове като волейбол или тенис например, натоварват повече едната половина на тялото, което е предпоставка за възникване на това заболявания. При плуването се натоварват равномерно двете половини на тялото, а гръбнакът се държи изправен, което подобрява стойката на детето, с намалено натоварване на костите и ставите, заради редуцираното земно претегляне. Това го прави изключително подходящ спорт, за деца, чиято костна система все още е в процес на растеж.
Ние, в ДГ 39 „Пролет“ имаме перфектни условия, които отговарят на всички хигиенни и безопасни условия, за да развиваме този спорт при вашите деца. И не на последно място, професионализмът на нашия треньор, ще спомогне на детето не само да усвои умения, а искрено да се забавлява! Защото плуването при нас, носи на децата много положителни емоции!

 

Ски

Фирма “Рин-спорт” организира ски-училище за деца. Заниманията се провеждат на Витоша, местността Ветровала.
Треньор – Руми Чальова.

Народни танци

Танцова школа “Танцувай с мен” стартира дейността си на територията на град София през 2000-та година като програма за обучение в областта на латиноамериканските танци на деца в предучилищна възраст. В рамките на следващите години се разширява обхвата на дейност, привличайки нови партньори, в лицето на общински детски и учебни заведения, увеличаване на треньорския и организаторски  екип,  включване на нови сфери на дейност.
Понастоящем школата разгръща дейността си в две основни направления:

*Организиране и провеждане на обучение по танци в столичните детски градини

*Организиране и провеждане на обучение на деца в училищна възраст в нашите танцови школи

Танцови стилове, включени в курса за обучение:

 • Народни танци;
 • Спортни танци – стандартни и латиноамерикански, “Social dance;
 • Модерни танци;
 • Мажоретни танци – спортни и парадни;

Английски език

Фирма „Вълшебна кутийка“ ЕООД организира и провежда обучение по английски език по метода Монтесори в детските градини. Предлага оригинални методики  в ранно чуждоезиково обучение, съобразени с възрастовата група на децата. С вашите деца ще работят обучени специалисти с квалификация Предучилищна педагогика и английски език и квалификация Монтесори за работа с деца в предучилищна възраст.

По възрастов критерий децата се разделят на малки учебни групи. Основната цел на езиковото ни обучение е да се даде на децата подходяща езикова, социална и психологическа подготовка. Това ще помогне за по-ефективното изучаване на чуждия език на по-късен етап.

Обучението се извършва по системите “Get ready”, “Tiny Talk”, “Playtime”, “Cookie and Friends”

 

Приложни изкуства

Академия „Том и Джери” предлага обучение на деца от 3 до 12 годишна възраст по изкуствознание и изобразителни изкуства с порцелан и стъкло. Моделиране, изрязване, украсяване и всички дейности, свързани с приложните изкуства допринасят за развитието на детските умения с много игри и забавление. Тук децата ще развиват своята сръчност и усет към красотата на предметите. Ще се научат да създават и да бъдат полезни с уменията си, да вярват в способностите си и да ги развиват.

Всяко дете ще усвои възможностите да рисува върху стъкло и керамика, ще разбере как се прави декорация на предмет с различни материали, ще бъде запознато с различни с интересни идеи за украса, тематично ориентирана за различните празници и традиции. Децата ще бъдат запознати с основни техники, които ще ги отведат до опознаване на необятният свят на изкуството.

Децата се учат да опознават света чрез творчеството и да развиват своите умения, въображение и креативност. 

Допълнителни дейности

 • Дейностите по интереси са по желание и избор на родителите съобразно наклонностите и възрастта на детето;
 • Те са платена форма на обучение, осигуряваща устойчиво развитие на интересите, наклонностите и способностите на децата;
 • Средство за осъществяване на разнообразен и съдържателен живот на децата в детската градина – емоционално наситен; естетически и нравствено въздействащ, повишаващ настроението и поддържащ жизнеността, възпитаващ и формиращ ценни качества на личността;
 • Активизират мисленето, стимулират въображението, разширяват познанията, обогатяват впечатленията, мотивират детето за по-добра изява;
 • Дават удовлетвореност на желанията и потребностите от спортна и художествено-творческа и естетическа дейност, прагматична подготовка, обща култура;
 • Провеждат се в режимното време в детската градина, нормативно регламентирано;
 • Участието на децата в дейностите по интереси може да бъде променяно, прекратявано, подновявано;
 • Децата не само се обучават. Те демонстрират своята практика пред други деца и възрастни, наблюдават други практики, участват в конкурси, състезания, празници, тържества, форуми на изкуствата на знанията и уменията; В края на учебната година, всяка една от дейностите се представя на открит урок.
 • Децата демонстрират успешно и със самочувствие и увереност постигнатото и усвоеното;
 • Изявяват се на големи сцени, в спортни зали, телевизионни предавания и състезания; Удостоени са с множество награди и отличия-грамоти, свидетелства, плакети, статуетки, поздравителни адреси, подаръци и други;