Дейност по БДП “Познавам правилата” по проект “Моята улица”!

Под мотото “Обичам природата и чистият въздух” децата от 3. в група засадиха дървото Гинко билоба в двора на детската градина.


Зелено училище юни 2021

 

Проект “Дървото” на 3. а “Мечо Пух”

 

39 ДГ “Пролет” за поредна година участва заедно с деца и родители в кампанията “Капачки за бъдеще” за закупуване на детска неонатална линейка на 30.05. 2021 г. С тази дейност децата се научават да помагат на деца в нужда, както и да опазват природата чрез събиране и рециклиране на пластмаса.

Еко кът в 39 ДГ “Пролет” 2020/2021 г.

 

Работа с природни материали!

 

Ски училище 2020/2021

 

Под надслов “Ние обичаме природата“ децата от детската градина “Пролет“ засадиха цветя и дървета в двора на градината!

 

Ние екипът на ДГ 39 “Пролет“ искаме да възпитаме у децата любов и грижа  към природата. Организираме и участваме в различни инициативи за запознаване на децата с това как да опазват природата, за повишаване на екологичната култура и знания на децата. Провеждат се ситуации за отделно събиране на отпадъците и пътят на тяхното рециклиране. Участваме и в кампанията “Капачки за бъдеще“, като тук сме включили и родители. Правим изложби на екологични теми, изработваме “Еко книги“.

Участие и награда в изложба на тема “Детска солидарност и човечност” в Хърватия, град Славонски Брод. Рисунките бяха изложени в Градската библиотека, Мемориален дом на Драгутин Тадианович.

 

Любими приказни герои гостуват в детската градина.

 

В детска градина 39 “Пролет” имаме важна задача да създадем благоприятна среда за насърчаване на четенето, интерес и любов на децата към книгата. Повишаване на грамотността и привличане на родителите като наши партньори. За постигане на тази цел, децата, родителите и учителите участват в различни инициативи. Създаване на детска библиотека, под надслов ” Вземи, прочети и върни”, инициатива “Мама чете …”, драматизации на детски приказки и изработване на детска книжка с любими приказни герои. Създадохме кътове за книги във всички групи. Запознахме децата с илюстратора на детски книжки Спас Спасов, който им разказа за любовта си към книгите и как се правят детските книжки.

 

Една от основните задачи на педагозите в детската градина е създаване на любов и грижа към природата. Знания за това как да я опазваме и да я съхраняваме. Ето и част от дейностите ни: “Засаждане и грижа за растенията”, тематичен образователен театър за разделното събиране на отпадъци, еко поход във Врачанския балкан, проект “Дървото”, “Да пазим морето и неговите обитатели”и “Засаждане на боб”.

 

Открит урок по БДП 2019/2020 г.

 

През ноември ни гостуваха от фондация “Четири лапи” и две кучета водачи. Децата научиха какво значи куче-водач, куче-асистент, както и други професии на кучето. Направи се демонстрация с участие на децата.

 

 “Баба Марта бързала, мартеници вързала…” на дечицата от 39 ДГ “Пролет”

 

“Да направим сурвачка” -работа с родители на 2.б група към 39 ДГ “Пролет”

Ден на отворените врати за родителите от  3. а група  тема: “Да направим с мама/баба/ тати сурвачка”

Сурвачка или сурвакница е украсена дрянова клонка, с която по стар български обичай децата сурвакат възрастните с пожелание за здраве, щастие и берекет.

 

 

Инициатива на СО за “Ден по-чист въздух в София” 2018 г.

 

 

За 1 ноември – Ден на народните будители, ни гостува Красимира Чуртова, която ни запозна с каба гайдата и ни пренесе с музиката си в Родопа планина.

 

 На 22 и 23.03. 2018 г отбелязахме 25 години 39 ДГ “Пролет”  със специален спектакъл, подготвен от децата  с много песни, танци и разбира се ТОРТА! Отворихме врати и посрещнахме много официални гости и бивши колеги, за да се насладят на празника заедно с нас. Празникът се отбеляза и във в. “Учителско дело”.

 

 

39 ДГ “Пролет” се включи в благотворителната кампания “Капачки за бъдеще” от 2017 г. Целта е да подкрепим закупуването на кувьози и да научим децата на толерантност, както да създадем, любов и грижа към природата. Благодарим на прекрасните деца и техните родители, че приеха присърце кампанията и се включват активно в нея.

 

02.2018 г. – Децата от 4 А група “Мечо Пух” почетоха паметта на Апостола и се преклониха пред неговото свято дело и саможертва за свободата на България!